Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranatý slunce - krize poslední zkoušky?

15. 5. 2008

Od začátku týdne se rozmýšlím co s vlasama. Napadly mě rasta copánky, vybrala si salón v Plzni a pak přišel Pavlík s tím, že bych mohla jít dohola. Ani by mě nenapadlo, že mě ta představa tolik vykolejí. Ne, neudělám to, ale jak na sebe kouknu do zrcadla, tak o tom přemýšlím. Taky jsem to pořešila s Honzíkem, nebo spíš prořešila spoustu věcí které nás teď oba trápí a moc mi to pomohlo. Rozhodla jsem se: rasta budou lepší a snad taky splní svůj účel. Do toho všeho přemýšlení zajedu sem tam do školy, ve colné chvíli spíš čučím než vnímám skripta a pak … když jsem se vracela z přednášky, jsem HO potkala. Kluka, co si jen tak visel ze školní budovy na laně…a navíc měl hlavu mlnou mikro rasta. Beru to jako znamení a počkala jsem až sleze. Pak jsem zjistila že tu pořádají nábor do Climbing klubu. Páč jsem kluka řečmi o znamení očividně úplně vykolejila, tak jsem si vysloužila  pozvání na navečer k ohni. Zbývá mi tedy pár hodin na večeři a na nějaký ten kiláček běhu. Běžela jsem a to by jste nevěřili, ale cestou jsem viděla úplně kulatý rudý slunce. Po večeru u ohně toužím už dlouho…a zase je to další důvod proč odložit učení. Večer mě nezklamal, suprově jsem si to užila, poznala partu moc fajn lidí, zazpívali jsme si a já se vrátila se domů poměrně brzo (taky jsem pomalu omrzávala od končetin). Šup do postele a zítra jdu na to učení.    

            Ráno sice jak vymalované ale touha po vědění nikde. Válení v posteli je lepší, po každé stránce na chvilku zavírám oči, v sedě u stolu to není o moc lepší. Naštěstí musím v poledne na přednášku a tak se alespoň trochu probírám. Odpoledne je situace o mnoho lepší…už jsem dočetla skripta podruhé J. A pak se objevil Líba a s učením byla opět veta. Nechápu jak to ten chlap dělá . Ale alespoň mě dostal do pohybu chválou mého zadečku a protože vím že lže, tak bylo na čase jít mu tu lež ulehčit a jít se proběhnout - stejně potřebuji kalkulačku. Právě jsem doběhla ty 4 km ke kolejím k Luďkovi a začalo pršet. Seděli jsme na balkoně, koukali na duhu, čekali až se hranatý slunce stane kulatým, vypili flašku vína a později ještě s jednou kamarádkou ze španělsky poslouchali Goťáka, Lucku a Dobeše. Myslím že moje vyběhnuté kalorie se ve vínu vrátily a navíc pěkně lezlo do hlavy. Odešla jsem o půlnoci  i s kalkulačkou v kapse…první krok ke zkoušce splněn. Nedošla jsem ale daleko…respektive, skončila jsem o 15 pater níž a byla odtažena??(spíš zcela dobrovolně odešla) s Andrésem do hospody. Pak už nás jen čekal přesun k němu domů, kde se chtěl pochlubit novým bejvákem …padla další flaška vína a ptáci začali zpívat. Andrés ráno musel do školy a tak jsem se na tu zbývající hodinu uvelebila u něj na gauči, zavrtala do deky a ráno byla odvezena domů.

Je tedy 7 ráno, já mám kalkulačku a přesně 29 hodin na doučení se toho, co je ještě třeba. Ale zase je tu to kulatý slunce a vlastně se mi právě teď učit chce. Jen ještě zkouknu horoskop a stojí tu že: Uklidňování na duši i na těle je prapůvodním pocitem a potřebou každého Štíra a že její nenaplnění vede k deprivaci citových představ (díky). Dnes si dáváte pozor na dostatek lecitinu a mléčných výrobků, které potřebují kosti – jediný mléčný výrobek v lednici je Magnum. Sice nevím jestli je to nejvhodnější snídaně, ale přeci asi jen bude později posnídáno.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dôležité

(Šumšík, 28. 5. 2008 20:44)

Máš pravdu - dôležité na škole je, aby nás naučila hrať sa s vedomosťami a mať túto hru po celý život rád. To ty dokážeš, tak sa netráp s nejakym y/i. Prajem Ti mnoho úsmevov v každej výške a radosť z poznávania.

Sysel sice svisle visel...

(Patapuf, 26. 5. 2008 23:12)

Sysel už nevysí :-) Děkuju, toto je jediný mail (z těch 74 za týden praktik) na který musím reagovat. Možná by mě ve škole ve Kdyni něco podobně důležitého opravdu naučili, ale díky Bohu jsem chodila do Pocinovic do Školy hrou a pořádně si to tam užila. A ani na to stříhání nedojde, budu mít ty rasta delší než svoje vlasy.

Ach, ta láska mateřská

(Šunec, 19. 5. 2008 21:44)

Vidět, viset, vítězit – BOŽE MŮJ – kdo Tě učil jazyk mateřský??? – tak vrať školné, jdi si s klidem sednout do 3.základní ve Kdyni, pak se ve světě snaž a ukaž co znáš.
Kluk vysel ze školní budovy na laně… - to byl asi sysel??? Hlavne, sa nenechaj podľa takého vzoru ostrihať. To by bolo mooooc natvrdo. Opatruj sa!

život a škola

(Šunec, 15. 5. 2008 20:20)

Najkrajšie na škole je, keď je v harmónii s ostatnými zrniečkami života. Ani pred požitkom, ani za ním. Proste, keď je škola súčasťou mladíckych radostí. Úžasné, že to dokážeš. A keď tomu veríš, tak nedaj si to vziať.