Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už jsem tu měsíc ??

30. 3. 2008
Ve čtvrtek jsme jeli na exkurzi do arborea blízko Apendoornu. Moc jsem si to tam užila, objevili jsme spoustu zajímavostí, svítilo nám k tomu sluníčko...ztratila jsem skupinu jen jednou a o pár metrů (jj, minulý týden jsem byla povýšena na zapisovatela a skauta a hodinu na to dovedla skupinu úplně jinam), tekže jsem si vlastně zlepšila mezi spolužáky pověst :-). Nakonec jsme se ale cestou zpět dostali do zácpy a do města dorazili až kolem půl osmé večer. Stmívalo se a tak jsem to ještě vzala kolem řeky a přístavu abych se zastavila v klubovně plachtařského klubu, kam jsem se zapsala do kurzu. A nakonec ještě zkontrolovala sýčky hnízdící ve vyhořelém baráku. Tak tak jsem se stihla trošku najíst a upravit a na 11. jsem pospíchala na párty, kterou pořádala kamarádka ze španělska. Maličko jsem se opět procvičila v tomhle ukrutným jazyce a nad ránem stihla jít na 3 hodiny spát.
Páteční noc byla ještě nybitější, potřebovala jsem dopilavat posldní verzi abstraktuObrazek a poslat přihlášku na konferenci. A nějak jsem se zabrala do práce, pustila si rádio a probral mě až kamarád...to bylo půl třetí ráno a on se vracel z hospody. Přesto jsem se ale opět probudila v 6 úplně fit. Vydržela jsem doma do půl osmé a pak vyrazila vybrat peníze na nájem a na trh pro zeleninu. Dovlíkla jsem nákup domů, a jela za sluníčkem bez nějakého plánu. Prvním zajímavým městečkem směrem na východ byl Driel. Konal se tu "blešák" a tak jsem utratila další penízky. Našla jsem nádherné podšálky s modrokresbou s Holadskou tématikou a vzala si 3 po 10 centech. K tomu do batohu přihodila 2 plechové piksly s obrázkem větrných mlýnů a potápky roháče (po 30 centech). Pak už se mi do batohu vešel jen kus chlaba a pomazánka koupená na trhu v dalším městečku a já se rozhodla, že domů jedu až večer. Projela jsem tedy Elden (tady mi praskly 2 dráty ve výpleti kola, u jednoho domu vyprosila kousek drátu na stžení a připednění k těm zbývajícím a jedu dál), Elst, Lent (hurá našla jsem vrak kola, vypáčila přední kolo a upevnila na svůj nosič) a skončila v Nijmegenu. Byla jsem nadšená...tohle město mě okouzlilo a vyšvihlo se na první pozici (možná spolu s Kampen). ObrazekNavíc jsem měla neskutečné štěstí...a zrovna stihla den otevřených dveří v katedrále. Bylo to i s výkladem, kafem a zákuskem. Pak jsem se dost dloho městem toulala, vyšplhala (i s kolem) na skálu nad řekou, koukala do přístavu, velmi pozdně poobědvala a kolem páté šlápla do pedálů na cestu zpět. Vzala jsem to po "líné" silnici (a často tlačila, neb kolo cvakalo víc a víc) lemující řeku...maličko si to protáhla, přes poldry u Dodewaardu a domů dorazila hluboké tmy a za houkáni mého oblíbence na protějším baráku.
V neděli opět pršelo a pršelo, nicméně jsem si vzala kolo do pokoje a měla s opravou na půl dne o zábavu postaráno. Ale krom toho jsem ještě stihla nehrát pár fotek do alba.... tady se můžete podívat.