Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vertebratologická exkurze 2008

20. 9. 2008

 U všech mých fotek se ve vlastnostech fotky (kliknutím pravým talčítkem myši na fotku)  dočtete český a latinský název zvířátka na obrázku.

FrankfurtObrazek

Tato zoo je proslavená Svým velkým kočičincem s velkými šelmami. V Grzimek House je pavilón pro noční živočichy, kde můžete najít i aye aye. Moc se mi líbilo i exotárium a akvária, to jsem ale netušila co mě čeká v následujících dnech. Domovské stránky Zoo                                       

Kolín

ObrazekKolínská Zoo je proslevená svým velkým slonincem. Mě se ale líbil i opičinec a ptáci. Můžete tu nají i největší volavku - Goliáše.

Domovské stránky Zoo

Moje fotky z Frakfurktu a Kolína (nějak se mi  pomíchaly)

 Gelsenkirchen

Jedna z nejhezčích Zoo co do přirozenosti výběhů. Celá Zoo je velmi šikovně rozdělena do vou samostatných okruhů Aljašky a Afriky (Asie je ve výstavbě). V Africe se můžete svézt na lodičce kolem hrochů, pelikánů a kopytníků. Na aljašce jsem si zase užili Alaska Ice Adventure.

Domovské stránky Zoo                        Moje fotky z Gelsenkirchen

Burger’s Zoo v Arnhem

Zoo do které jsem se těšila už od prvního dne mého studia v Holandsku a do které jsme původn neměli ani jet. A povedlo se. Podle mě to byla nejúžasnější Zoo za celou exkurzi. Celá Zoo je rozdělena do celků Rimba, Bush, Safari, Poušť, Oceán, Mangrove a zbytek zoo patří ptákům. Jen ti se mi moc nelíbili (ale viděla jsem perfektního Nestora kea). Nikdy před tím jsem neviděla tak ukrutně velké pavilóny. V buši jsem se několikrát ztratila a pokaždé když jsem hledala cestu ven, tak jsem narazil na nějaké úžasné zvíře. jen tak omylem najít Dugonga-o tom se mi ani nesnilo.

Domovské stránky Zoo                                     Moje fotky z Arnhemu

 

Apenheaul v ApeldoornObrazek

Opičí park byl otevřen v roce 1971 a to hned s revoluční myšlenkou - nechat opicím volnost. Tu si uvědomíte hned u vstupu, když si musíte batoh zabalit do obalu s pojistkou – opice jsou úplně všude. V Zoo se chlubí velkými skupinami opic a dobrými odchovy.

Domovské stránky Zoo

Moje fotky z Apenheaulu

 

 

ObrazekWalsrode – ptačí svět

Domovské stránky Zoo

Moje fotky z Walsrode

Walsrode je největší (skoro) výlučně ptačí zoo, kde jsem byla uchvácen obrovskými počty druhů. Můžete tu vidět 13 druhů jeřábů, 1/3 všech papoušků. A hlavně teprve tady jsem viděla ptáky, které jsem na Papue běžně rozlišovala podle hlasu, ale nikdy nespatřila. Byla jsem nadšena, jen kdyby mi nebylo tak špatně.

 

 Zájmcům o moje fotky z exkutze nabízím fotky s popisky na CD

Pokud v popiscích najdete chyby budu ráda za upozornění a uvedení na pravou míru

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Úžasné

(Šumšík, 7. 10. 2008 19:05)

Tak pred týmto musím skutočne zložiť poklonu.V tichu domova som si prezrela všetko, čo bolo v ponuke. Dnes už verím, že pokušenie absolvovať exkurz s nedoliečeným zdravím bolo obrovské.